Vart's Kennel
Bichon havanais

 

 

 Hjem
 

 Om oss


 Kontakt

 

 Våre hunder

 

 Valper

 

 Fotoalbum

 

 Om rasen

 

 Helse

 

 Stell

 

 Oppdragelse

 

 Aktiviteter

 

 

 

 

 

 

OM OSS
 

Vart's Kennel startet med oppdrett av Irish softcoated wheaten terrier i 1990. Vi har drevet et hjemme-oppdrett med vekt på kvalitet og helse. I perioden fra 1990-2014 hadde vi 18 wheaten-kull.

 

Interessen for hundenes helse er stor. Vigdis satt i Wheatenklubbens helsekomite i 19 år, fra 1997-2015. Vil du lese mer om vårt wheaten-oppdrett, kan du klikke på bildet av wheaten terrieren øverst til venstre på siden.
 

Vi fikk vår første havanais fra Dolce Havana i 2011. Vigdis hadde lenge hatt et godt øye til rasen, hadde møtt flere av dem, og hadde falt for det nydelige, tiltalende vesenet disse små hundene har. Og endelig fikk vi en valp i hus! Far i huset var sikker på at dette var en pysete sofahund, best egnet for damer! Men Lottie viste seg som et herlig sjarmtroll! Og i løpet av tre-fire timer hadde han skiftet mening totalt! Dette var en livlig og leken jente som snart ble pappas yndling. Vi hadde fått en liten personlighet i hus, som var vennlig, kjærlig, sprek, livlig og morsom!

 

Sommeren 2016 var vi hos Ängebraatens kennel i Sverige og hentet vår havanais nummer to, en gutt denne gangen. Mickey viste seg å være like sjarmerende og livlig som Lottie, de to leker herlig sammen, og kappes i all vennlighet om den beste plassen hvis de ser et ledig fang. Senere har vi fått to tisper til - Carmen er valp etter Lottie, og Lisa er et prakteksemplar vi fikk lov til å kjøpe fra Mithra Shan's kennel.

 

Vi ønsker å drive et lite kvalitets oppdrett av havanais. Interessen for hundenes helse er fortsatt stor, og vil prege de prioriteringene vi tar, også i arbeidet med vår nye rase.

 

 

      

                  Venter paa far...                                           Tur i skogen

 

 


Skitur, Norefjell

 


Herlig med sol og fjell!

 

 


Mickey og Sebastian